zondag 6 december 2015

Tel uit je winst en keer uit aan jezelf.


 

Als jullie deze blog lezen is december al begonnen en is Sinterklaas alweer onderweg terug naar huis. Sommigen zeggen dat hij op 6 december eerst nog België aandoet.
Even een vraag: wie van jullie heeft zichzelf iets gegeven? Wanneer je nl. jezelf iets cadeau doet, en dit ook echt ontvangt, wil dat zeggen dat je jezelf ook werkelijk iets gunt. Je vindt jezelf voldoende waard om iets te krijgen. Is dat egoïsme? Nee zeker niet! Ik zal je uitleggen waarom niet. Op het moment dat je al een tijdje verlangt naar iets, en het is dan ineens binnen handbereik, dan gebeurt er iets in je hoofd en je hart. Het maakt een sprongetje. Je voelt dat je geluksgevoel wordt versterkt, en dat is precies wat je nodig hebt. Natuurlijk is het ook fijn om oprecht iets te ontvangen van een ander. Maar als je iets ontvangt van jezelf geeft dat je tegelijkertijd een gevoel van onafhankelijkheid. Dat jouw eigen geluk niet enkel afhankelijk is van anderen, maar dat je er ook zelf verantwoordelijkheid voor kunt nemen. Zo kun je jezelf ook iets geven dat niet materieel is: Bijvoorbeeld een KANS!
Geef jij jezelf een KANS? En doe je dat elke dag opnieuw? Stel je voor dat je opstaat en tegen jezelf zegt: Ik geef mezelf vandaag een nieuwe kans om gelukkig te zijn. En stel dat je dat elke dag doet. Wat zou er gebeuren? Probeer het maar eens. Ik wens jullie heel veel succes met het GEVEN en ONTVANGEN in december.