donderdag 19 januari 2017

De witte wereld.

Terwijl er in de V.S. een verhuizing plaats vindt van het Witte Huis, begint in Nederland onderhand de hele wereld WIT te worden,. De bomen zijn niet bruin of groen: ze zijn WIT. De akkers zijn WIT.
Tijdens mijn wandeling loop ik vol verwondering rond: Het is extreem stil in Drenthe. Er heerst een serene rust zoals je die niet vaak meemaakt. Om te mediteren hoef je alleen maar naar buiten te gaan en te ademen. De lucht is frisser, zuiverder...Het enige geluid is het kraken van het ijs onder mijn zolen. Wat voel ik me rijk dat ik op dit moment op deze plek kan zijn.
Ik denk aan alle mensen die nu in hun kantoor zitten en niet gemist kunnen worden. Ze slaan wellicht hun middagpauze over om door te werken om eerder naar huis te kunnen. Ik denk aan iedereen die geen vrij kan nemen om van dit prachtige winterlandschap te genieten. Met temperaturen rond het vriespunt is het niet te koud en de straten zijn schoon zodat ik niet voortdurend alert hoef te zijn.
Mijn werk kan ik even laten liggen tot morgen. Boekhouden. Een overzicht maken van de inkomsten en uitkomsten van het laatste kwartaal van 2016..Kijken of iets terug krijg of mag betalen..
Ik kijk terug en bedenk dat het eigenlijk niet eens zo om die cijfers gaat. Ik voel me rijk, omdat ik meer vrije tijd heb gecreëerd heb in mijn leven. Ik besef steeds weer dat TIJD meer dan GELD mijn rijkdom bepaalt. Natuurlijk wil ik niet ruilen met mensen die onder de armoede grens leven in
Nederland. Er zijn genoeg mensen die niet weten hoe ze rond moeten komen. Maar ik hoop wel dat ook deze groep mensen vandaag naar buiten gaat! Om te beseffen dat de natuur ons zoveel rijkdom te bieden heeft, en dat we niet binnen hoeven blijven wachten op een wonder. Door alleen al naar buiten te gaan en een stukje te lopen, verandert er iets. Al deze gratis recreatie kunnen ontvangen, dat is de  kunst. Veel mensen zonder werk hebben iets wat mensen met werk missen: vrije tijd. Ik creëerde meer vrije tijd door voor mijzelf te gaan beginnen. Ik werk nog steeds het zelfde aantal uren als voorheen, maar door het over de hele week te spreiden, en ook in de avond of weekenden bezig te zijn, daardoor kan ik nu genieten van dit prachtige winterweer....
Sommige mensen voelen zich prima in een structuur van 8 tot 5. Ik heb daar altijd moeite mee gehad.
Met een avontuurlijk karakter en ondernemende geest kan het ook anders...
Ik heb ook een sneeuwboog gezien vandaag. Voor het eerst van mijn leven. Als dat geen rijkdom is.
De wereld is WITTER dan WIT vandaag. Een marathon op natuurijs in NoordLaren. Wat zullen deze schaatsers genieten!