zondag 13 maart 2016

Televisie versus sociale media.

Al een week lang zijn we ermee bezig: de televisie. Sinds we het bericht ontvingen dat Canal Digital geen analoge zenders meer uitzendt maar uitsluitend H.D. zijn we gehandicapt. We hebben een abonnement voor H.D. ontvangst en dat ging al moeilijk. Dus namen we genoegen met analoog. Op beide t.v.'s werden de zenders analoog weergegeven. Maar analoog gaat verdwijnen! We moeten de zenders opnieuw laden en daar gaat het mis! Ken je dat? En dan volgt het uit-ge-zoek waar het aan ligt dat de boel niet werkt. We hadden kortgeleden een nieuwe ontvanger...en die was gevoeliger dan de oude. Daarna hebben we bij de verbouwing de kabels vernieuwd. Dan verwacht je ook niet zo snel een kabelbreuk. Nu was de schotel al jaren oude en begon te roesten, dus ook de schotel werd vervangen. Toen dat niet hielp schaften we tenslotte een nieuwe dubbele kop aan...Er zijn twee televisies aangesloten op die koppen en we hebben dus ook twee ontvangers en twee smartkaarten.

Onze zoon is best technisch en we hadden er het volste vertrouwen in. Maar nu, meer dan honderd euro en veel uren werk verder, ga je toch balen dat er nog steeds geen ontvangst is. Niet in H.D. en niet analoog. Hij heeft het juiste materiaal, daar ligt het niet aan. Wat is het dan?
Misschien wordt het toch eens tijd voor glasvezel. Het hele dorp heeft dat zo'n beetje, behalve...onze straat? Ja, dat is de prijs de betaalt als je geen directe buren hebt. Er liggen akkers tussen. 

Zojuist hoor ik weer geluid van het beeldscherm komen. Doet ie het weer?
Nee ze kijken Netflix. Die doet het tenminste.....

Voor mezelf maakt het niet zoveel uit. Eigenlijk kijk ik bijna nooit t.v. Maar de gasten in de B&B, die willen toch wel graag t.v. kijken. Inmiddels is weer bekend wie de mol is, en ook dr. Deen weer is afgesloten. Ik heb ze allemaal gemist. Ook toen de t.v. nog werkte. Want het interesseert me niet meer. Ik zat achter mijn p.c. te communiceren...via sociale media!

Voor mij is Social Media belangrijker geworden dan t.v. Hoewel er hier in huis veel geklaagd wordt over de hoeveelheid uren dat ik achter Facebook zit, heb ik uitgerekend dat dat niet in verhouding staat tot het gemiddelde aantal uren dat mensen t.v. kijken. Dat gemiddelde staat op 15 uur per week en 2,15 uur per dag. Dat haal ik niet op sociale media. Maar ik kom wel in de buurt als ik ook de leestijd meereken..
Ik ben namelijk niet dol op lezen. In tegenstelling tot mensen die boeken verslinden, verslind ik liever ervaringen en belevenissen. D.w.z. ik ben te avontuurlijk en soms te ongedurig om een boek te lezen. Een e-reader werkt al helemaal niet bij mij. Het liefst lees ik in beelden, hoewel ik strips altijd heb gemeden en meestal echt irritant vond...Al die wolkjes met tekst en woorden...ik geef liever zelf invulling aan de plaatjes.
Op internet is de verhouding beelden en teksten voor mij soms beter dan in boeken. Ik kan me voorstellen dat je nu zegt: en al die reclameblokken dan? Die reclames zijn zeker veelvuldig aanwezig maar op de een of andere manier "zeef" ik die er snel tussenuit. In de auto luister ik daar ook niet naar. Ze gaan het ene oor in het andere oor uit. En op de p.c. is dat al niet veel anders. Skip.

Nu ben ik wel benieuwd, nu we het hier zo over hebben, hoeveel mensen deze blog lezen. Dus doe me een lol en laat een reactie achter.  Misschien ben jij ook wel zo'n selectieve lezer die halverwege afhaakt en aan een nieuwe story begint. Ik hoor het graag. Ben jij een boekenworm, een televisie gek of net als ik: lichtelijk verslaafd aan Facebook? Eerlijk zijn he?