zondag 3 april 2016

Pasen is weer voorbij: tijd voor reiniging

Pasen is voorbij. Ik heb mezelf vorige week een zondag rust gegeven en geen blog geschreven. Vandaag pak ik de draad weer op. Voor het eerst sinds jaren heb ik weer eens flinke griep te pakken. Het begon voor de paasdagen met hoofdpijn, vermoeidheid en het onmiddellijke besef dat ik weleens iets onder de leden zou kunnen hebben. Zo zeldzaam is dat dus bij mij. Aangezien Popko fulltime werkt in een instelling met mensen met geestelijke beperking, en daar de griep rondging, kon ik er bijna vanuit gaan dat het virus mee naar huis gebracht zou worden. En aangezien we elke nacht samen slapen, hebben we het ook allebei gekregen.
Na een week van snuiten, hoesten en proesten bedacht ik me, dat ik mezelf geen week ziekteverlof hoefde geven. Ik werk immers vanuit huis! Ik heb de taken aangepast en me iets minder onder andere mensen te begeven die eerste vijf dagen.

We kunnen goed voor onze weerstand zorgen, we kunnen veel doen om te voorkomen dat we elk virus oppakken, we kunnen supplementen gebruiken, we kunnen een griepprik halen...maar soms moet er gewoon veel opgeschoond worden in ons lichaam. En flinke griep op zijn tijd is ook een signaal dat het lichaam zich opnieuw wil aanpassen aan deze tijd, en met wat er nu "in de lucht" hangt.

Om mijn lichaam te helpen bij die aanpassing, ben ik op 1 april weer begonnen aan een reinigingskuur. Met dit programma ga ik mijn lichaam terugbrengen in de reset stand. Ik eet heel beperkt en zuiver, neem 9 dagen geen suiker, geen alcohol, geen koffie en thee (behalve kruidenthee) en ik drink heel veel Aloë en water. Daarnaast zorg ik voor natuurlijke aanvullende supplementen: Garcinia om de omzetting van suiker naar vet te remmen, Therm om mijn lichaam tijdens de kuur op temperatuur te houden, Fiber (vezels) om te voorkomen dat mijn darmen lui worden. Elke dag eet ik wat rauwe bladgroente of gekookte groene groente zonder zout en fruit tussendoor. Daarnaast neem ik elke middag een heerlijke shake, in de eerste 2 dagen en op de overige dagen 2 shakes, in de morgen en de middag. Zo weet ik dat ik absoluut geen bouwstoffen te kort kom. Vanaf dag 3 komt er ook een gezonde maaltijd van 600 calorieën op tafel, zodat ik vanaf dat moment alweer minimaal 1200 calorieën per dag binnenkrijg. (Voor mannen ligt het aantal calorieën op 800 per warme maaltijd).

Wat doet de kuur in mijn lichaam? Door het drinken van de Aloë worden mijn darmen gereinigd. In de darmplooien blijven nu eenmaal veel afvalstoffen zitten die door de saponine in de Aloë worden opgelost. Op natuurlijke wijze worden die afvalstoffen afgevoerd, mits ik voldoende beweeg en water drink! Beweging is daarbij heel belangrijk. De kuur mist zonder dagelijkse beweging het effect.     Wat er daarna gebeurt in mijn lichaam is, dat de voeding die ik tot mij neem, veel effectiever wordt opgenomen. Daardoor heb ik sneller een verzadigd gevoel. Aangezien de Aloë al meer dan 200 werkzame stoffen heeft, (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren) werkt deze niet alleen reinigend maar ook voedend! Ik neem er meestal ook Lean (chroom) bij, en stel mijn menu zorgvuldig samen. Zo komen er minder aardappels en brood op tafel, meer granen en minder vetten. minder vlees en meer plantaardig voedsel. Zout vervang ik door kruiden. Zo kom ik al een heel eind!

Na deze kuur voel ik me altijd fitter en energieker. Ik slaap beter en word eerder wakker. Ik geef mijn lichaam de kans zichzelf te herstellen. Een mooie bijwerking is dat ik vaak ook enkele kilo's verlies en door een tijdje dit voedingspatroon vast te houden kan ik vervolgens meer gewicht verliezen. Om daar werkelijk meer resultaat in te boeken is de reinigingskuur alleen niet voldoende.
Ik zal daarvoor verder moeten gaan met het FIT programma, en vooral veel meer gaan bewegen..
Dat laatste is gewoon een kwestie van DOEN en zelfdiscipline. De reden dat ik nog niet op mijn ideale gewicht ben heeft ermee te maken dat ik stoppen moest met hardlopen, na mijn whipless.
Nu wandel en fiets ik graag en ik zoek ook meestal een maatje om met mij mee te lopen. Door een afspraak te maken met anderen, kom ik de afspraken aan mezelf beter na.

Gisteren voelde ik een nieuwe energie in mijn lichaam die ik een tijd niet gevoeld heb: Ik was buiten en kreeg zin om de auto van binnen en buiten helemaal te reinigen. De reinigingsrituelen lijken elkaar nu op te volgen, want inmiddels ben ik ook in huis meer aan het opruimen. Het voorjaar zit duidelijk in de lucht!
Wel, mijn C9 (clean 9) avontuur is weer begonnen. Wil je er meer over weten dan kun je via onze webite contact zoeken. Allemaal succes gewenst met wat er nog meer in de lucht hangt: HET VOORJAAR!!!!