maandag 11 januari 2016

Dromen wijzen je de weg.Het is 7.00 uur, nog vroeg in de ochtend. Ik voel me helder en heb zin aan mijn dag. Gisteren hebben we feest gevierd, ik was jarig! Vandaag pak ik de structuur weer op. Ik ben mijn eigen werkgever, dus ik zal mezelf vandaag weer de nodige taken en activiteiten voorleggen. Zo meteen een uurtje op de hometrainer, en dan douchen. Straks om 10 uur komt er iemand die nog niet ken bij me langs om kennis te maken met mij en wat ik doe. Ik ga haar vragen wat haar dromen zijn. Want met deze vraag kan ik mogelijk samen met haar ontdekken of er haalbare doelen zijn om voor te gaan werken. En als zij duidelijk weet wat ze wil, kan ik misschien iets voor haar gaan betekenen.
Waarom zijn die dromen nou zo belangrijk in onze branche? Het werk wat ik doe is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt er een bepaalde drive voor nodig. Een duidelijk ‘waarom’. Dromen komen voor een deel voort uit ‘verlangen’ en voor een deel voort uit ‘pijn’. We weten soms beter waarom we iets ‘niet’ willen, dan waarom we iets ‘wel’ willen. Een negatieve ervaring vertelt ons dat we een andere kant op willen. Maar welke kant dan? Daarvoor hebben we ons verlangen nodig! Ons verlangen is het voertuig van onze ziel en brengt ons dichter bij vragen als: Waarom ben ik op aarde? Wat is mijn missie? Waar ligt mijn passie. Als we de pijn los kunnen laten en contact kunnen maken met onze dromen, dan zetten we een energie in werking die de andere kant op werkt. Werkplezier, iets betekenen voor anderen, goed zijn voor de wereld en de natuur, kunnen dan bijvoorbeeld nieuwe drijfveren worden. Daarbij horen de nodige emoties.. Emoties zetten uiteindelijk aan tot actie, niet ons denken. Ik kan in mijn hoofd wel bedenken dat ik een heleboel wil, maar als de actie uitblijft, kom ik niet dichter bij mijn doelen. Want, ik ben niet alleen mijn eigen werkgever, ik ben ook mijn eigen, en enige werknemer! Ik zal in beweging moeten komen, mijn taken en opdrachten die ik mezelf stel, wachten erop uitgevoerd te worden.
Zo dadelijk ga ik dus met deze gedachte aan mijn dag beginnen. Dat ik nu vroeg ben opgestaan voor mijn blog, komt omdat ik gisteren jarig was en mezelf een dag dagje vrij heb gegeven. Meestal plaats ik hem op zondag. Dan is er meer kans dat het gelezen wordt.  Wat er verder op mijn agenda staat ? Als het goed is staat mijn bonus vandaag op mijn rekening en kan ik weer wat investeren. Ik ga vanmiddag een collega zien, om samen over onze business te sparren. Zo blijven we elkaar scherp houden en groeien we samen. Netwerkmarketing.. zo leuk om te doen, maar niet voor iedereen. Misschien ook niet voor jou.. maar ik nodig je bij deze uit, net als degene die straks langskomt, om het eens even te bekijken.. De deur staat open voor jou!