donderdag 22 september 2016

Daag jezelf uit!

We hebben bijna vakantie..Nog één dag ertegenaan en dan heb ik er morgen 17 werkdagen van september opzitten en heb ik het aantal gesprekken gevoerd wat ik verlangde. Hoewel ik meedeed aan een challenge waar meerderde personen aan deelnamen, had ik het soms gevoel dat ik in mijn eentje de challenge deed, en dat is niet erg. De afspraak die je maakt om business te bouwen, of om een doel te halen, maak je in de eerste plaats met jezelf! Je hoeft voor niemand anders je dromen te verwezenlijken. Je droom is immers uniek! Je kunt je doelen delen, je kunt anderen getuigen laten zijn van je dromen en verlangens, maar je doet het tenslotte allemaal alleen maar, omdat je het zelf wil, of omdat je er zelf naar verlangt. 
Dat verlangen om te gaan voor wat ik belangrijk vind, wordt voor mij steeds sterker. Ik heb daarom een tip voor iedereen die niet vooruit komt:
Alleen met mindset-training en positieve gedachten en - programmeringen kom je er niet. Dan zit je wel hoog in je energie, maar zo sta je niet altijd sterk in je actie. Lichaam en geest werken samen. 
Laat je alleen de geest het werk doen dan wordt het lichaam lui en kom je alsnog in passiviteit terecht. Zoiets als: wachten tot de zon gaat schijnen voor je gaat wandelen. Je kunt wachtend op de zon al beginnen met lopen en zo merken dat de wacht-tijd korter wordt en het lichaam direct profiteert van het eerste straaltje zon.
Ga je alleen in de actie, zonder connectie met je verlangen, dan voelt het of al je acties zinloos zijn. Denk eens aan een bloem: alleen op zon kan hij niet leven, hij heeft ook voeding en water nodig. Maar in het donker zal hij, met voldoende water en voeding het ook niet redden....omdat hij niet in zijn licht staat en niet de richting weet waarheen hij wil groeien.
Niet voor niets zit ons hart in het MIDDEN!!! Tussen onze kruin en onze voeten. In het HART is de perfecte balans tussen geest en lichaam, tussen hemel en aarde, tussen nuchterheid en esoterie. 
We zijn in ons leven wellicht "foutief"geprogrammeerd, met het idee dat ons denken het belangrijkste is. We leerden het body-feeling-mind principe, maar gelukkig is daar het principe van de "soul" bij gekomen. De ziel resoneert met het HART en de frequentie daarvan. Omdat het hart eerder signalen opvangt dan het verstand, en directer reageert, kan het lichaam ook sneller tot actie overgaan.  Het hoeft nl. geen omweg meer te maken via het  hoofd.
Hoe meer wisselwerking er is tussen het denken en het lichaam, hoe vaker we ons hart halverwege ontmoeten, en hoe makkelijker we dus kunnen afstemmen op wat onze ziel verlangt. Blijf dus niet in je gedachten hangen, ook niet in uitsluitend in positieve gedachten zonder tegelijkertijd in beweging te komen! Doe iets! Maakt niet uit wat maar beweeg!!! En laat je hart het kompas zijn op je weg naar persoonlijke en zakelijke groei!