zondag 6 maart 2016

Energie: stromen en stralen

Elke dag lacht me tegenwoordig toe. Hoewel ik vroeger ook best eens opstond met stress. Soms werd ik wakker met gedachten die ik direct uitsprak en hoorde dan naast me: Ga slapen! Het is nog vroeg! En dan gehoorzaamde ik gedwee, want ik wist: ook gedachten kun je loslaten. "Ik wil geen slaaf van mijn gedachten zijn." En dat is wat er o.a. bij stress gebeurt.
Steeds vaker tegenwoordig word ik wakker met nieuwe inzichten. Met een blij en uitgerust gevoel. Met zin in mijn nieuwe dag.

Stress heeft vaak te maken met kramp. Met iets vast willen houden. Dat kan een kramp in je lichaam zijn, maar ook een krampachtig gevoel of een krampachtige gedachte. Naast je lichaam, je gedachten en je emoties kan ook je energie gaan vastzitten. Dit stukje is voor sommigen moeilijker te herkennen. Maar als je ervan uitgaat dat ALLES energie is, en alles STROOMT, dan is het vastzitten van energie dus een soort stroomstoring. Je hebt bijv. een dag dat niets lukt. Alles wat je aanpakt gaat anders. je kunt het niet beetpakken, je kunt het niet bedenken en je voelde het niet aankomen. Dan kan het zijn dat de energie dan niet mee wil werken.

Vroeger bleef ik dan langer doorgaan dan goed voor me was. Ik beschermde mijn goede energie niet voldoende waardoor er een lek ontstond. Daardoor kwam er teveel energie bij me binnen die voor mij niet bedoeld was, en daar werd ik bijv. moe van. Tegenwoordig kan ik er beter mee omgaan. O.a. heb ik door energetische cursussen geleerd hoe ik mijn energie weer beter kan laten stromen. En ook dat heeft alles te maken met loslaten. Energie die vast zit en als het ware om ons heen blijft hangen, kunnen we laten afvloeien, in de grond, of in de aarde. Daarvoor is het belangrijk dat je zelf eerst goed connectie maakt met de grond onder je voeten en jezelf goed leert aarden. Voor mij betekent het vaak dat ik via meditatie er even voor ga zitten om mijn lichaam en geest volledig te ontspannen d.m.v. ademtechnieken en weer bewust met mijn voeten het contact met de grond zoek. Maar niet alleen met het directe grondoppervlak, juist ook met de grond er onder, dieper in de aarde. Zo maak ik contact met wat ik noem "Moeder Aarde".  De energie die ik ervaar en die mij blokkeert kan ik via mijn  voeten loslaten door ze in de aarde te laten stromen. Maar dat is niet voldoende  Hoewel ik me meer bewust voel van de dingen om mij heen, wanneer ik goed geaard blijf, is het ook zaak dat ik mijn goede energie bescherm. Mijn aura kan zo open staan dat ik anders al snel weer vol stroom met bijv. negativiteit of de energie van anderen. Via mijn stuitchakra haal ik daarom weer nieuwe energie op uit de aarde. Ik noem de aarde mijn energetische moeder, omdat ze mij o.a. van deze positieve energie voorziet en mij dus voedt! De aarde is een transformator voor energie. Ze neemt negatieve energie van ons over en geeft positieve terug!  Een lekkere douche kan trouwens ook goed helpen. Water spoelt ook schoon. Denk maar aan de stroom in het elektriciteitsnet thuis. Waar water is, geleid stroom niet. Als je je lichaam zo ontlaadt is het wel raadzaam om daarna schone kleren aan te trekken. Je kunt je energieveld/aura vervolgens beschermen op verschillende manieren. Bij mij werkt een licht-douche erg goed. Ik visualiseer dat ik onder een licht douche sta. Vanuit het universum laat ik het licht stralen. Het komt via mijn kruinchakra mijn lichaam binnen maar ook mijn aura om mij heen vult zich met het licht. Het meestal witte licht dek ik af met de kleur blauw.

Steeds meer mensen werken met energie. Sinds mijn partner zijn gave als medium en lichtwerker ontdekte, en hier  heel veel mensen mee wist te helpen, ben ik er ook meer over gaan leren. Vanmorgen was ik weer de bofkont. Ik krijg af en toe een hele fijne healing van hem en geloof me: zoals ik vanmorgen opstond en zoals ik me nu voel: dat is een heel verschil!!! Hij werkt heel zuiver vanuit een hele hoge dimensie die voor velen niet te grijpen is. Het werken met energie en licht is onlosmakelijk verbonden met ons leven. We werken vanuit universele liefde.en dat laten we, in tegenstelling tot veel andere zaken, nooit meer los!