woensdag 5 oktober 2016

Over geld...gesproken...

De laatste tijd wordt veel gesproken over geld. Maakt geld gelukkig?
Mijn antwoord is volmondig JA..en maar....Want het is niet het geld zelf dat gelukkig kan maken, het is de droom die je ermee kunt verwezenlijken, die je happy maakt.
Geld is een ruilmiddel. Net als alles in het leven eigenlijk. Toen we nog dichterbij de natuur leefden, en geld nog niet was uitgevonden, ruilden we veel. De jager ving vlees, de visser vis en we genoten van de overvloed die er was in de wateren en in de wouden. De bomen gaven ons vruchten, de struiken bessen, en er was genoeg voor iedereen...En als er overvloed was, kon je uitdelen.
Doordat er roofbouw werd gepleegd op veel gewassen, en de zeeën overbevist werden, werd alles zomaar schaars.. een beetje kort door de bocht misschien, maar het komt erop neer dat we met weinig respect met de natuur zijn omgesprongen. We zijn ervan vervreemd en geld werd ons ruilmiddel om wat de natuur ons ons eerst gratis gaf, nu te verhandelen als waar...
Maar ook geld is er in feite, net als de natuur, in overvloed! En van overvloed mag je uitdelen. Wanneer je al het geld van de wereld op een hoop zou gooien en opnieuw zou verdelen, dan zou jij ook jouw deel krijgen en kon je wellicht meer besteden dan nu. Eigenlijk hebben we dus allemaal recht op eigen deel. Daar is niets hebberig aan. We zijn immers allemaal op aarde gekomen om onze droom te leven.
Zoals we respectvol met onze natuur dienen om te gaan, zo dienen we ook respectvol met geld om te gaan. Ik hou daarom niet van "verkwisten" maar gun iemand anders een berg geld als die goed besteed wordt en weer iets teruggeeft aan de aarde of het leven. Ook mag je er best een keer goed van genieten! Want als je volop geniet is dat een hoge waarde waarin plezier, dankbaarheid en geluk ervaren wordt. Met andere woorden: ik denk dat het heel belangrijk is waaraan je geld uitgeeft, uit respect voor de wereld en haar bewoners inclusief jezelf. En als je geld goed besteed, zal er meer geld terug komen!
Zo is de wet van de aantrekkingskracht. Zoals de zaden die je in de grond stopt en met liefde verzorgt, ook weer vrucht zullen dragen. Wanneer er genoeg vruchten aan de struiken groeien kan iedereen er gratis van plukken! En wanneer ik in overvloed van geld kan leven, kan ik gratis uitdelen!! Dat is waarom ik van geld hou. Ik trek het graag aan, omdat ik het in liefde wil vermenigvuldigen. Zo kan ik mijn dromen verwezenlijken, overvloed creëren en daarvan uitdelen. Verder wil ik graag de wereld over reizen, iets nalaten voor mijn kinderen en kleinkinderen, goede doelen steunen, en ook zelf prettig en relaxed leven. Geld mag net als de natuur: in beweging zijn. Zet het niet vast, maar laat het stromen als water. Zeg altijd dank je wel...voor wat je ontvangt en voel met je hart waar je geld aan wil uitgeven.
Sinds ik mijn blokkade op geld heb aangepakt, (ik ben opgevoed met de boodschap; wees tevreden met wat je hebt), gaat het genereren van inkomen een stuk makkelijker. Want je kunt best tevreden zijn én tegelijkertijd meer verlangen! Het gaat erom hoe jouw droom eruit ziet1 Wat wil jij bereiken?
Wat wil jij teruggeven aan de aarde en haar bewoners?  Geld maakt de weg VRIJ naar VRIJHEID, wanneer je in LIEFDE en met RESPECT omgaat met geld, dan zal geld niet tegen je werken maar kan het meebewegen. Zoals je een boom kunt planten om er appels aan te laten groeien, zo kun je ook een investering doen, die geld laat groeien.
Een belangrijke investering voor mij is ook tijd! Tijd is er namelijk nog steeds in overvloed, en kun je net als geld maar één keer besteden. Hoe je tijd besteedt en met wie, is daarom ook belangrijk. Iets wat velen over het hoofd zien. En ook TIJD kun je vermenigvuldigen door samen te werken. In plaats van alles zelf te doen, leer ik 5 anderen hetzelfde te doen als ik, en zo kan ik 5 x meer tijd aan hetzelfde besteden. Daarmee loop ik in op de toekomst en hou ik aan het eind van de rit meer tijd over.
Hoe het werkt leg ik je graag een keer nader uit. Nu ga ik even van de zon genieten, die volop buiten schijnt. Vitamine D binnenhalen, want ook zonlicht, is er in OVERVLOED!!