zondag 8 januari 2017

Een kinderdroom is geen bedrog

Hoewel we nog niet veel reacties hebben ontvangen op onze vorige blog, gaan we voortvarend verder met onze missie: Overvloed creëren om uit te kunnen delen. Het is allemaal onderdeel van een plan wat begon met een droom... Een droom om minder te werken en meer te kunnen leven. Een droom om zoveel te bezitten dat je uit kunt delen zonder zelf iets te kort te komen.
We werken al een tijd samen in onze praktijken om anderen te helpen, maar in onze business konden we die samenwerking nog niet helemaal vinden. En dat heeft alles te maken met het "waarom". Waarom zou je een extra passieve geldstroom willen creëren? Als je niet weet waarom je rijker wilt zijn, heeft het weinig zin om eraan te beginnen. Het gaat ook niet lukken dan, want je motivatie blijft dan achterwege.
We zijn allebei terug gegaan naar onze kinderdromen en daar bleken onze intenties verrassend dicht bij elkaar te liggen. Als kind droomden we van gelijkheid voor iedereen en het helpen van "arme" mensen.
Het is zo dat de armoede in Nederland steeds zichtbaarder wordt. We lopen er dagelijks tegen aan.   Nu kunnen we je bijvoorbeeld leren hoe je heel eenvoudig van 50 euro 500 kunt maken door er  tijd in te steken. Gewoon door andere keuzes te maken, andere spullen te gebruiken die je meer op gaan leveren dan ze eerst kosten. Maar als we dan zien hoe weinig mensen in staat zijn om 50 euro voor zichzelf uit te geven, terwijl ze daarmee voor zichzelf zoveel verder kunnen komen....dan verrast ons dat elke keer. Is het dan zo bar en boos in onze samenleving? Of is niet iedereen in staat om verder te kijken dan geld? En durven we geen risico's meer te nemen uit angst voor "verlies"? Dat laatste is, denken wij vaak het geval. Angst is wat veel mensen drijft, niet vertrouwen en durf.....
Wij durfden wel. We maakten andere keuzes voor betere producten waar we fitter van werden en we gingen een stuk persoonlijke groei door waardoor het mogelijk werd uit onze situatie te geraken. Daardoor gaat het weer goed met ons.
Wij hebben een rotsvast vertrouwen dat het er nieuwe mogelijkheden op op pad gezet worden, en dat er nieuwe deuren open kunnen gaan als er "oude"deuren worden gesloten.
Nu zijn wij echt geen rijke "stinkers" en ook wij rekenen nog steeds elke maand uit wat we nodig hebben en overhouden. Het voelt alleen niet goed om alles wat er binnenkomt helemaal voor onszelf te houden.  En als ons einddoel is om: "uit te kunnen delen aan wie het nodig heeft", waarom zouden we er in het klein dan al niet mee beginnen?
Tot nu toe waren het organisaties als Unicef, Novib, Worls Child, Plan en vluchtelingenhulp waar we warm voor liepen. De laatste tijd is onze focus meer gericht op onze directe omgeving. We zien nu pas, hoe nijpend de situatie is in onze eigen omgeving. Dat geeft ons een prikkel om extra hard te gaan werken, want hoe meer mensen wij helpen aan extra inkomen en meer gezondheid, hoe meer omzet wij samen met hen genereren en hoe meer we kunnen teruggeven aan wie het echt nodig hebben.
Lees jij dit nu en wil je ook meedoen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, ook voor jou! Je kunt je eigen doel kiezen waar je voor wilt gaan. Je kunt zelf ook van geld / meer geld maken voor jou eigen doel.  Misschien heb je nieuwe kronen nodig of wil je dit jaar op vakantie naar een mooie bestemming. Het is ECHT mogelijk om RIJKER te zijn dan je denk dat je bent. En dat is niet alleen een gevoel, je kunt dat ook terugvinden in je portemonnai, zonder dat dat meteen weer wordt afgepakt. Leef niet langer vanuit angst! Leef met hoop en vertrouwen.
We willen binnenkort bij de voedselbank gaan kijken en maken vandaag de eerste donatie over. Beloofd is beloofd. Wordt vervolgd.