zaterdag 2 januari 2016

Detox van 9 dagen.

De start van het nieuwe jaar begint voor veel mensen met goede voornemens, zo ook voor mij. Ik wil de knop omzetten en mijn BMI gaan verlagen. Het afgelopen jaar was een jaar waarin ik veel last had mijn nek, want het auto-ongeluk van 21 januari 2015 heeft zijn sporen nagelaten. Nadat ik eerst het hardlopen weer had opgepakt, (de Monnikenloop op Schiermonnikoog), ging het daarna slechter. Het hardlopen moest ik staken en zelfs wandelen gaf teveel druk. Ik bleef wel fit verder, maar mijn conditie werd er niet beter op, en mijn gewicht nam toe... Nu ben ik altijd al een lekkere eter geweest. Hoewel ik heel bewust eet, en echt gezond al zeg ik het zelf, biedt dat zeker geen garantie tegen overgewicht Ook van gezonde voeding kun je aankomen, en ook van fruit teveel eten.
Ik nam het lijstje door van voedsel dat ik regelmatig eet. Geen pakjes en zakjes, Eten wat onbespoten is en van het seizoen. Weinig tot geen alcohol. Meer plantaardig dan dierlijk voedsel. Veel fruit en groenten. Veel water. Geen suiker in de koffie en thee. Zuivere producten. En toch.. Oei ik groei!

Ik weet inmiddels waardoor dat komt: te weinig beweging. En teveel van al het goede en gezonde.
Tijdens de feestdagen heb ik mijn beslissing genomen: De knop gaat om en ik ga er wat aan doen. Te beginnen met een reiniging van mijn darmen. Die ontgifting is nodig om mijn lichaam te re-setten. Even helemaal leeg en schoon en dan opnieuw beginnen met het tot me nemen van voedsel.
Ik doe dat niet alleen, maar samen met  iemand die ook wilde starten. Zo hebben we steun aan elkaar.
Via de app hebben we al even contact gehad.contact. Starten op zaterdag heeft als voordeel dat we maandag, als de werkweek weer begint, op dag 3 zitten. Vanaf dag 3 mogen we weer meer eten: een warme maaltijd van 600 calorieën. Deze eerste 2 dagen houden we het bij supplementen, AloeVera Gel, een voedzame shake en hele gezonde tussendoortjes....Tomaatjes, sla, worteltjes, een peer, het mag gewoon. Zolang ik er maar niets aan toevoeg, Geen sausje, geen zout.

Ik kijk naar buiten en voel dat het vandaag een stuk kouder is geworden. Dat is een drempel voor mij om naar buiten te gaan. Binnen is het heerlijk warm bij de kachel. Daar kan ik mij neervlijen en ondertussen een spelletje wordfeut spelen. Ik heb inmiddels zoveel tegenstanders verzameld, dat ik wel een half uurtje zoet ben voor ik allee woordjes weer gelegd heb. Maar hoeveel calorieën verbruik ik daarmee?  En hoeveel trek krijg ik daarvan?
Goede voornemens beginnen met een duidelijke reden, een duidelijk WAAROM. Waarom ben ik gestart? Waarom wil ik mezelf op de proef stellen of ik dit kan?
Omdat ik me fitter en vitaler wil voelen. Omdat mijn BMI te hoog is en mijn conditie niet voldoende. Daarom! Ik schaam me er niet voor. Ik ben nu éénmaal één van die vele Nederlanders die niet van nature van sport houdt, niet lenig is, en heel veel smaak heeft als het om eten gaat. Dus ben ik blij dat ik ook voor het wandelen een maatje heb gevonden. Ik ga het gewoon DOEN.  Wish me luck!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten